Welk symbool kies jij vandaag?

De kracht van spirituele symbolen

Ontstaan uit de oudste culturen vindt je symbolen vandaag de dag overal terug.  Alhoewel we vaak voor een groot deel vergeten zijn waar ze voor staan zijn ze een onderdeel van ons dagelijkse leven geworden. De geschiedenis van symbolen is best fascinerend.  Onze eerste vorm van communicatie verliep via symbolen en je komt het dan ook in alle culturen uit de oudheid tegen.

Sommige zeggen dat symbolen een groot begrip en wijsheid van onze psyche blootleggen door er simpel weg naar te kijken. De gedachtegang is dat deze heilige symbolen in hun eigen taal direct tot ons onderbewustzijn spreken.  Ze leggen zo een breder principe neer dan woorden op zichzelf kunnen bevatten.  Spirituele symbolen komen uit veel wijsheden en tradities voort en eren de hoogste manifestaties die er maar mogelijk zijn.

Gebruik ze dan ook altijd met de nodige wijze bescheidenheid want ze dragen de diepe boodschappen van onze voorouders.

Welk symbool kies jij vandaag?

Op onze speciale symbolen pagina hebben we een overzicht gemaakt van de meer dan 25 Spirituele symbolen uit ons assortiment.  En hieronder hebben we de 16 meest krachtige symbolen voor je samengevat. We nodigen je graag uit om ze op gevoel te bekijken en je intuïtie te laten spreken. Van alle symbolen, welke springt er nu voor jou uit? Welk spiritueel symbool spreekt jou direct het meeste aan?  Waar wordt je naartoe getrokken? Van welke wordt je hart warm?

Lees dan de betekenis van dit specifieke symbool. Je zult zien dat de omschrijving nu ook exact bij je past. Magisch of niet, dat is hoe energie werkt!

Leuk als je hieronder met ons deelt welk spiritueel symbool je vandaag het meest aantrok.

 

Veel plezier!

 

Groetjes,

 

 

 

Maud

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

1.HAND VAN HAMSA

Hamsa is het hebreeuwse woord voor ‘vijf’ wat een handpalmvormig amulet vertegenwoordigd met in het midden een oog. Het Hamsa symbool verdrijft negatieve energie en helpt bij het creatief oplossen van problemen. Het Hamsa of Fatima handje staat voor geluk en steun in moeilijke tijden. Maar ook voor trouw. Het stimuleert liefdadigheid en vrede, en staat voor openheid (open hand). Ook is het een afweer tegen het boze oog. Dit symbool komt in veel religies voor en is best populair :  christendom, Islam, Boeddhisme, Hindoeisme.

 

2. OOG VAN HORUS (RA)
Het alziend oog is een symbool waarbij een oog omgeven wordt door stralen. Oorspronkelijk komt het uit Egypte, en diende daar als symbool voor de zonnegod Horus. Het staat voor heling, bescherming helderheid van weten, kracht en hogere kennis. Het symbool beschermd tegen alle vormen van negativiteit maar stimuleert positieve spiritualiteit. Hij houdt toezicht en leert je dingen in acht te nemen. Het helpt je om je op te richten, geeft je geborgenheid en versterkt je intuïtief weten. Het verhaal gaat dat de god Horus ( de god van de zon en de maan) zijn oog verloor tijdens een gevecht waarna het door de god Thoth werd gerepareerd. Dit oog was de maan,  wat ogenschijnlijk verdwijnt tijdens zijn cyclus.

3. EVIL EYE

Het Evil Eye of boze oog symbool is een  lieve geluksbrenger die je bescherming biedt.

 

 

4. INFINITY

Het Infinity symbool of Lemniscaat lijkt op een omgedraaid cijfer 8. Hij vertegenwoordigd de cyclus van de oneindige creatie en draagt hiermee zowel het verleden, het heden als de toekomst in zich. Infinity staat voor je hogere spirituele krachten en herinnert je er aan om in het eeuwige nu te zijn.  Het symbool wordt al eeuwen gebruikt in vele culturen om oneindigheid weer te geven in spiritualiteit, liefde, oneindige mogelijkheden en macht.

 

5. OHM

Ohm (Om) is een klank die via je lichaam met je ziel resoneert. Het geeft het hogere weten aan, de eenheid van alles wat in de cirkel van het leven bestaat. Zowel het verleden, heden als de toekomst zijn in deze klank vertegenwoordigd. Het spirituele symbool staat voor eeuwigheid en verbinding met het Universum. Het staat voor alle gebeden en mantra’s.Versier jezelf met het Ohm teken om je met je ziel te verbinden, je helderheid te accepteren en je vertrouwen te omarmen.

 

buddha symbool6. BUDDHA

De mediterende Buddha met de handen in elkaar gevouwen, symboliseert innerlijke rust. innerlijk weten, wijsheid en gedachten. Hij staat dan ook voor meer bewustwording. Soms staat de Buddha afgebeeld op een Lotus bloem, de bloem van verlichting en neemt hij een specifieke Mudra handpositie aan. Deze staat voor voor bescherming, welwillendheid en de verdrijving van angst.

 

7. TREE OF LIFE

Het Tree of Life symbool (levensboom,familieboom) is een krachtig levens symbool wat in vrijwel iedere cultuur voorkomt. Zijn stevige wortels gaan diep de aarde in terwijl zijn takken tot aan de hemel reiken. Hij is een bemiddelaar tussen goden en mensen. De drie belangrijkste systemen van de bomen: de wortels, de stam en de takken staan parallel aan de menselijke ontwikkeling van lichaam, psyche en geest. Hij staat onder andere voor kracht, gronding, heling, groei, wijsheid, overvloed een nieuw begin, alle seizoenen van het leven zelf en onze verbinding met de natuur.

 

8. LOTUS

De Lotus staat voor zuiverheid, spiritualiteit, en puurheid.
De Lotus bloem groeit door het donkere water en de modder omhoog en verandert in een mooie bloem. Zij leeft in het licht met haar wortels in het duister. De bloem van het licht staat symbool voor transformatie en een nieuw begin.

 

9. CIRKEL

Cirkel of heilige ring is een oud en universeel symbool van eenheid, heelheid, oneindigheid, de godin en vrouwelijke kracht.  De Cirkel is waarschijnlijk het belangrijkste en meest verbreide geometrische symbool, dat zijn vorm mede dankt aan de wijze waarop zon en maan verschijnen. In het Zen‑boeddhisme betekent de cirkel de verlichting, de volmaaktheid van de mens verenigd met het oerprincipe. In het Chinese yin/yang‑symbool ligt de dualiteit in de cirkel (T’ai‑chi, het oer‑Ene) besloten.

 

ankh symbool leven10. ANKH

Het Ankh symbool is een oud Egyptische levenssymbool en duidt op de mysteries tussen hemel en aarde. Het Ankh teken brengt je dan ook liefdevolle levendige energie. Het geeft de verbinding tussen het stoffelijke van het kruis en het geestelijke van de cirkel. En is daarmee  een instrument om vanuit het hart lichtkracht over te brengen en te verspreiden.

 

wat is de spirituele betekenis van het mandala symbool, sieraden met het mandala symbool11. MANDALA

Het woord mandala stamt uit het Sanskriet (een oude Indische taal) en betekent letterlijk: ‘magische cirkel’, of ‘magisch wiel’.  De Mandala wordt bij hindoe en boeddhistische meditaties gebruikt om het bewustzijn te verhogen. Tijdens de meditatie fixeert de persoon zijn of haar geest op het centrum van de ‘heilige cirkel’.  Het Dharma Mandala wiel staat voor spirituele groei en transformatie. Volg je wezenlijke natuur (je Dharma) en doe wat je te doen staat!

 

12. MAAN

Net als aan de zon is aan de maan van oudsher symbolische betekenis toegekend. Meestal wordt zij gezien als moedergodin. Dit omdat zij haar licht van de zon ‘ontvangt’ en omdat haar cyclus gelijk loopt met de menstruatie (maanstonde) van de vrouw. De Maan is een vrouwelijk symbool wat staat voor je gevoel, bewustzijn en intuïtie. De maan fases symboliseren de eeuwigheid, onsterfelijkheid en verlichting.

 

13. MERKABA

Merkaba is een heilig geometrisch symbool. Het bestaat uit twee piramide die in elkaar vallen, de ene met de punt omhoog en de ander met de punt naar beneden. Het woord ‘Mer’ betekent tegen roterende lichtvelden, ‘ka’ staat voor geest en ‘ba’ betekent lichaam of werkelijkheid. Merkaba staat voor kracht en bescherming en ondersteunt spirituele groei.

 

14. FLOWER OF LIFE

Flower Of Life is misschien wel het oudste symbool dat er is.  Het werd al door de Sumerianen gebruikt, het eerste volk op aarde.  Het bevat het patroon van de creatie wat bestaat uit zeven overlappende cirkels die een bloemvormig patroon vormen en een hexagon structuur heeft.  De Flower Of Life of levensbloem helpt bij het aangaan van nieuwe projecten en heeft een sterk helende invloed. Jij bent die bloem in al die bloemen. Zowel verbonden met het bovennatuurlijke als met de aarde. Het is het universele symbool voor creatie en draagt alle wijsheid van het Universum in zich. Het staat hiermee dan ook voor vruchtbaarheid, bescherming en creativiteit. Alleen al als je ernaar kijken of je er in meditatie op afstemt kan het naar wat men zegt al grote veranderingen teweeg brengen. Ook staat het er
bekend om dat het negatieve effecten van straling kan neutraliseren.

15. GANESHA

Ganesha is het symbool van goddelijkheid in het dagelijks leven. Hij is de god van voorspoed, kennis en wijsheid. Het begin van alles wat begint, en de bevrijder van alle obstakels in het leven. Ganesha staat voor de kracht hebben om alle problemen uit ons leven te overwinnen. Hij verspreid de boodschap van vrede en rust en beschermheilige van reizigers. Ganesha is de zoon van de god Shiva en de godin Parvati, (die symbool staan voor de eenheid van alles) en staat voor de kracht hebben om alle problemen uit ons leven te overwinnen.

 

chakra symbool16. CHAKRA

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, een draaiend wiel van energie. Chakra’s zijn energie-centra in ons lichaam. Als de Chakra’s in balans zijn, kan de energie vrij stromen en voelen we ons goed. De zeven Chakra’s waar vanuit de yoga traditie mee wordt gewerkt zijn : 1.Muladhara (veiligheid/geaardheid), 2.Swadhistana (sexualiteit,emoties,creativiteit), 3.Manipura (Blijheid, energie, zelfwaardering), 4. Anahata , (liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, vertrouwen, balans) 5. Vishuddhi (reiniging, jezelf laten horen), 6. Ajna (weten, bewustzijn), Sahasrara (eenheid)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

En? Welk symbool trok je vandaag het meeste aan? Deel het hieronder!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *