Wat betekent jouw geboortegetal?


Wat betekent jouw geboortegetal?

Ken je je geboortegetal?

Ik ben altijd al gefacineerd geweest door numerologie: de psychologie, filosofie en wetenschap van getallen.
Het boek ‘het leven waarvoor je geboren bent’ door Dan Millman is misschien wel het boek wat ik het meeste heb ingekeken.
Altijd weer leuk om voor jezelf en een ander op te zoeken. Er zit zoveel in de dag waarop je geboren bent!

De laatste tijd loop ik online steeds weer tegen numerologie aan. Dus ik dacht, misschien is het leuk om de berekening van je geboortegetal hier met je te delen.

Je geboortegetal is onderdeel van de numerologie. Tel de cijfers van je geboortedatum bij elkaar op en tel de losse cijfers net zo lang door tot je er één overhoudt.

1) Tel de cijfers van je geboortedatum op. Dus bijvoorbeeld van 26 november 1982
2+6+1+1+1+9+8+2= 30

2) Tel de uitkomst bijelkaar:
2+6=8
1+1= 2
1+9+8+2 =20
(bij 11, 22 of 33 tel je niet verder. Dit zijn meestergetallen)

Hieronder lees je wat de betekenis van jouw geboortegetal is :

1 = Leider
Enen zijn individualistisch. Moedige mensen met een tomeloze energie. Ze zijn oprecht, levendig, creatief en vastberaden. Enen houden graag de controle, zijn vaak dominant en nemen zelden dingen aan van anderen. Het ontwikkelen van zelfvertrouwen staat in hun leven centraal.

2 = Helper
Gevoelig en intuïtief is de twee. Tweeën staan voor iedereen klaar, zijn liefdevol, opmerkzaam en diplomatiek. Ze hebben behoefte aan bevestiging en kunnen hun eigen belangen wel eens uit het oog verliezen. Nee zeggen en onafhankelijk worden zijn de uitdagingen in het leven van de twee.

3 = Romanticus
Drieën zijn dromers. Fijngevoelige mensen met een groot inlevingsvermogen. Ze zijn communicatief en beleven hun leven intens. Dat maakt ze soms dramatisch en grillig. De drie is nostalgisch, houdt vast aan het verleden, en droomt van een mooie toekomst. Zelfverwezenlijking is het levensthema van de drie.

Nooit meer iets missen van Happinez? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

4 = Gedisciplineerd
Vieren werken hard en zijn serieus én humoristisch. Mensen met geboortegetal vier hebben discipline, ze zijn volhardend, betrouwbaar, kritisch, perfectionistisch en soms rechtlijnig. Hun uitdaging zit hem in het ontwikkelen van flexibiliteit.

5 = Levensgenieter
Avonturiers en vernieuwers. Vijven staan enthousiast in het leven en geven veel om hun vrijheid. Het zijn optimistische, charismatische en soms rusteloze types. Aanvaarden dat minder leuke dingen bij het leven horen, is essentieel voor vijven. Net als de realisatie van hun vele ideeën.

6 = Harmonieuze
Zessen zijn warm en loyaal. Echte familiemensen die boven alles naar rust en harmonie streven. Ze houden van mooie dingen en verwennerij. Tegenover deze positieve levenshouding staan twijfel, besluiteloosheid en jaloezie. Moed en vertrouwen ontwikkelen en altijd de mogelijkheden blijven zien, is belangrijk voor zessen.

7 = Filosoof
Intellectueel en filosofisch. De zeven is de denker onder de geboortegetallen. Het zijn beschouwende, analytische en mystieke mensen met een scherp observatievermogen. Ze kunnen afstandelijk overkomen en zijn vaak solist. De uitdaging voor zevens is het tonen van hun gevoelskant.

8 = Succesvol
Ambitie staat voor de acht, gedreven door een sterke innerlijke kracht. Ze zijn succesvol, dynamisch en gaan recht op hun doel af. Een acht is een echte workaholic die zijn ware gevoelens wel eens op de tweede plaats zet als het zo uitkomt. Voor achten is het de uitdaging om materiële verlangens met het spirituele te verbinden.

9 = Gever
Negens zijn veelzijdig, open minded en vredelievend. Ze hebben eindeloos geduld en zijn gericht op harmonie en onvoorwaardelijk geven. Ze moeten ervoor waken koppig en besluiteloos te zijn waardoor ze tot stilstand kunnen komen. Assertiviteit en daadkracht ontwikkelen om duidelijke keuzes te maken, zijn thema’s voor de negen.

11 = Ziener
Inspirator met een sterke intuïtie en spirituele missie. Elven zijn vaak idealistisch en kunnen anderen tot diep in hun ziel raken. Het zijn excentrieke mensen die soms onpraktisch uit de hoek komen. De elf vindt een uitdaging in het vertrouwen op zijn intuïtie.

22 = Analyticus
De tweeëntwintig beziet het leven en de vele projecten die hij aangaat, vanuit een helicopterview. Met hun sterke geestkracht kunnen ze aansturen en motiveren. Efficiënte mensen die goed kunnen analyseren, maar bij wie zware druk kan leiden tot angst of wanhoop. Het buitengewone met het praktische verenigen is de levensmissie van tweeëntwintig.

33= Genezer
Verlichte mensen met een genezend vermogen. Vaak heeft de drieëndertig een veelbewogen leven. Ze doorvoelen het wereldse en voorzien dit van een spirituele betekenis. Ze moeten er wel voor waken in een slachtofferrol te belanden door het leven volledig te omarmen.

Ik ben een 11, welk getal ben jij? Leuk als je het hieronder met me deelt!

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

Maud

bron : Happinez, Dan Millman

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *