Volle wolfmaan en maansverduistering 21 januari -06:17

Volle wolfmaan en maansverduistering 21 januari -06:17

Vandaag is het de eerste volle maan van het jaar en direct ook een super maan omdat hij in zijn cyclus nu dicht bij de aarde staat. En er is een maansverduistering!

Deze volle ijs of wolfmaan valt in een koude periode. De zaadjes zitten nog diep in de grond en zijn nog niet zichtbaar. De vraag is nu welke zaadjes mogen er straks zichbaar worden. Welke plannen ga je straks de nodige energie geven om naar buiten te komen. Een mooie tijd om stil te staan bij wat er echt in je hart leeft en wat je dit jaar vanuit dit punt wilt laten uitgroeien.

Het effect van de vollemaan is meestal zo’n 2 dagen vooraf al goed voelbaar. En zeker samen met een supermaan en de maansverduistering is dit nog eens sterker. Misschien heb je het dan ook wel al gemerkt. Als er een maansverduistering is dan staan de zon de aarde en de maan op één lijn. Er kan hierdoor geen licht op de maan (die staat voor ons gevoel en intuïtie) vallen.

Een maansverduistering helpt je om je diepere nog onbewuste lagen in jezelf te bekijken en op te ruimen. Hij geeft je als het ware een flinke duw in de goede richting. En deze supermaan in leeuw samen met de verduistering is echt een powerhouse. Wat dat betreft begint het nieuwe jaar meteen met vuurwerk.

Daar waar 2018 en de jaren daarvoor in het teken stonden van soulsearching is dit het jaar van de reset en de vraag ‘hoe ga je jezelf toestemming gaat geven om je licht nog helderder te verspreiden?’

Alles staat in het teken van het claimen en neerzetten van jouw unieke eigenheid en authoriteit. Deze maansverduistering kan je helpen inzien dat het goed is om naar je eigen hart te luisteren op een manier die jou gelukkig maakt.  Als je vanuit je eigen hart leeft zal je ook andere harten raken. En je mag je niet alleen doen wat je lief is en je vrijer voelen om te zijn wie je bent maar dit nu ook echt naar buiten toe grootser uitspelen! Je kan tenslotte geen lichtwerker zijn als je bang bent om jouw unieke licht te laten schijnen…

Volle Maan is een tijd van loslaten. Dus kijk wat je hierin los kan laten zodat je jezelf hier ruimte voor kan geven. Leeuw is heerser van het hart en deze Super Maan zorgt er voor dat je harten wensen ook in lijn liggen met alle inspanningen die je het afgelopen jaar hebt verricht. Wees je daar bewust van terwijl je je stappen neemt en zorg dat je hart werkelijk in alles zit wat je doet.

Heb een prachtige dag en een betoverende avond!  En kijk af en toe eens de lucht in, want deze maan is echt bijzonder!
Of sta maandag ochtend 21 januari lekker vroeg op en bewonder haar in haar volle glorie.

En…last but not least vergeet je edelstenen (sieraden) niet in een maanbad te leggen….dan stralen ze je de volgende dag weer tegemoet!

 

 

groetjes,

 

 

 

 

Maud

P.S.  Voor alle InTu sieraad creaties met het maan symbool ga je naar onze maanpagina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *