Volle Maan 26 augustus 2018

Volle Maan 26 augustus 2018 – 13:48

 

Het is de tweede volle maan van deze maand en ze heeft verschillende namen. Sommige Amerikaanse Indianen noemen het de steur maan omdat je deze vis op de grote meren van amerika goed kon vangen tijdens deze volle maan.  Maar ze wordt ook wel de “Moon When All Things Ripen” (Dakotah Sioux) en de ”Blueberry Moon” (Ojibwe) genoemd. Wij noemen haar over het algemeen de donder Maan, de maan van het weerlicht, graanmaan, of rode maan. Die allemaal te maken hebben met de periode van het jaar.

Deze periode kenmerkt zich vooral door een oogstfeest en heeft het thema inzicht en wijsheid. Er is veel te kiezen als het om je spirituele oogst gaat en daar heb je wijsheid voor nodig. Het is mogelijk met deze wijsheid oplossingen te vinden voor problemen die al een hele tijd onoplosbaar lijken te zijn. Of je realiseert (nu pas echt) wat een ander voor je betekent.

Met deze maan wordt je bewust van het feit dat alles onlosmakelijk verbonden is met elkaar en dat jij dus ook in verbinding staat met alles om je heen. Op die manier kan je doordringen tot je eigen kern en ook innerlijk aan de slag gaan. Bliksem is een symbool voor een flits van inzicht. Welke bliksem woedt er in jou? Welk inzicht en eigen-wijsheid komt er aan het licht? Er is een tijd, plaats en reden voor alles wat er gebeurd, zowel in de natuur als in jou. Wees je daar bewust van en maak bij deze maan gebruik van de energie van overvloed die je daarbij kan helpen.

 

Happy Full Moon!

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

Maud

De eerst volgende Volle Manen zijn op :

25 september 2018 04:54
24 oktober 2018 18:47

23 november 2018 06:41
22 december 2018 18:50

 

P.S.  Kijk voor alle maan symbool kettingen en armbanden op de InTu maansymboolpagina

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *