Rood

 

 

 

 

Rood!

De betekenis van Rood

Iedere kleur heeft net als iedere edelsteen zo zijn eigen energie en betekenis. De vibratie van rood staat voor liefde, passie, vuur, succes, kracht, warmte, activiteit, verlangen en fysieke energie.

Als je de kleur draagt of om je heen ziet doet dat iets met je. Het geeft je pit en energie en misschien ook wel een bepaalde staat van alertheid.

Het is hoe dan ook een kleur die de aandacht vraagt en ze zeggen dat het een goede kleur is om te dragen als je gaat solliciteren.

Rood is ook een magische kleur. Het hoort bij de de dinsdag en de planeet mars. Voor de oude Grieken symbolyseert het het super heroische heldendom. Rood was bijna net zo zeldzaam en kostbaar als de kleur paars in de oudheid, wat misschien zijn magie en power wel verklaard.

Het is de kleur die in de meeste landen vlaggen voorkomt. En het is ook de kleur van het eerste  Chakra, die de sleutelwoorden :
aarden, overleven, familie, angsten controleren en je veilig voelen en helpen bij het gronden heeft.

Het kleurenhuis Pantone voorspelt dat rood ook dit najaar weer een prominente kleur in ons interieur en mode beeld zal zijn. Het combineert prachtig met het diepe donker rood wat ze Red Pear noemen en het knallende Nebulas Blue heldere blauw. Daarnaast is het een prachtige accentkleur bij de klassieke kleuren pallette voor dit najaar met de mooie donkerblauw en bruin tinten als Sargasso Sea en Meerkat.

Al onze handgemaakte exclusieve creaties in de kleur rood zie je op onze rood pagina.

 

Groetjes,

 

 

 

Maud

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *