materialen

Mijn sieraad ontwerpen maak ik  met de mooiste zorgvuldig uitgekozen edelstenen en hoogwaardige materialen die termen hebben als Sterling, Gold filled, Vermeil en Verguld. Maar wat is nu wat?

Wat is 14 karaat Goud / Gold filled?

Gold filled is een hoogwaardige legering van 14 karaat Goud met een ander metaal (meestal Koper). Het Goud wordt mechanisch door hitte en druk aan het basismetaal verbonden. Deze dikte van het Goud moet volgens de Amerikaanse standaard tenminste 1/20e van het totale gewicht uitmaken. Een legering is dus geen laagje dat er gemakkelijk afslijt.

Bij juist gebruik van een Gold filled sieraad, zal het net als Goud (een leven) lang meegaan. Gold filled blijft op kleur en het levert een mooie en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan Goud. Gold filled is wel weer duurder dan andere materialen omdat er een hoger gehalte Goud in zit.

Bekijk hier alle InTu juweeltjes in 14 karaat Goud/ Gold filled

Wat is Vermeil?

Vermeil wordt ook wel doublé genoemd. Hierbij wordt 14k tot 22k Goud in lagen aangebracht op echt zilver (.925). Het benadert de uitstraling van echt Goud maar is veel goedkoper. De kleur vervaagt iets sneller dan bijvoorbeeld bij Gold filled materialen, omdat het hier om een laag gaat. De kwaliteit is echter heel goed en de ondergrond is dus sterling zilver.  Voor onze symbolen in de Timeless Gift collectie gebruiken wij een slijtvaste extra dikke laag van maar liefst 24 karaat goud op sterling zilver waardoor het nog duurzamer is.

Wat is Sterling Zilver?

Sterling Zilver onderdelen worden gemaakt van 92,5% puur Zilver en 7,5% Koper, vandaar .925 Sterling Zilver. Deze verhoudingen liggen vast in de wet, anders mag het geen Sterling Zilver worden genoemd. Puur Zilver is zacht en buigzaam en door de toevoeging van een ander metaal word het slijtvast.

Bekijk hier alle InTu juweeltjes in .925 Sterling Zilver

Wat is Verzilverd of Verguld?

Metalen onderdelen worden door een Zilver- of Goudbad gehaald. Het resultaat is een mooie glanzende afwerking met een laagje echt Zilver of Goud (silverplated of goldplated). Dit is echter wel een minimaal laagje en kan er afhankelijk van de zuurgraad van je huid ook weer sneller afslijten.

Hoe word mijn InTu juweeltje verpakt ?

Als onze sieraden worden met een omschrijving van de edelsteen of het symbool als cadeau verpakt zodat je ze ook direct cadeau kan doen. Wil je er een persoonlijk briefje bij? Geef het dan even aan ons door via de mail, dan doen we er een leuk persoonlijk kaartje voor je bij.