Mijn sieraad ontwerpen maak ik met de mooiste zorgvuldig uitgekozen edelstenen en hoogwaardige materialen die termen hebben als
Sterling Zilver, Goldfilled en Vermeil/Verguld zilver. Maar wat is nu wat?

Wat is Goldfilled?

Het is nu al ruim 11 jaar dat we vrijwel al onze creaties ermee maken, maar in Europa is het nog steeds niet zo heel erg bekend.

Goldfilled is een kwalitatief hoogwaardig product wat je niet met verguld mag vergelijken. Een hoog percentage goud wordt door hitte en druk aan een ander metaal (meestal koper) verbonden. Deze dikte van het Goud moet volgens de Amerikaanse standaard tenminste 1/20e van het totale gewicht uitmaken. Het is dus geen laagje wat er gemakkelijk afslijt.  Daarom is het ook aanzienlijk duurder dan vergulde materialen, maar goedkoper dan massief goud. Wel heeft het dezelfde geel gouden kleur en dezelfde (anti allergeen) eigenschappen, waardoor het net zoals bij echt goud het geval is, door iedereen gedragen kan worden.

Levenslang plezier

Je gaat dus net als bij massief goud een leven lang plezier hebben van een Goldfilled InTu jewelry design sieraad. En daar worden wij natuurlijk ook heel blij van. InTu juweeltjes zijn tijdloos en hebben een diepere betekenis door het gebruik van de symbolen en de edelstenen. Juweeltjes die je koestert en steeds weer dicht bij je hart wilt dragen.

Een prachtig blijvend cadeau voor jezelf of voor iemand anders die je in je hart gesloten hebt.

Bekijk hier alle InTu juweeltjes in Goldfilled

Wat is Vermeil?

Vermeil wordt ook wel doublé genoemd. Hierbij wordt Goud in lagen aangebracht op echt zilver (.925). Het benadert de uitstraling van echt Goud maar is veel goedkoper. De kleur vervaagt iets sneller dan bijvoorbeeld bij Goldfilled materialen. De kwaliteit is echter heel goed en de ondergrond is sterling zilver.  Voor onze symbolen in de Timeless Gift collectie gebruiken wij uitsluitend verguld zilveren bedels.

Wat is Sterling Zilver?

Sterling Zilver onderdelen worden gemaakt van 92,5% puur Zilver en 7,5% Koper, vandaar .925 Sterling Zilver. Deze verhoudingen liggen vast in de wet, anders mag het geen Sterling Zilver worden genoemd. Puur Zilver is zacht en buigzaam en door de toevoeging van een ander metaal word het slijtvast.

Bekijk hier alle InTu juweeltjes in .925 Sterling Zilver

Wat is Goldplated?

Metalen onderdelen worden hierbij door een edelmetaal bad gehaald. Het resultaat is een mooie glanzende afwerking met een laagje echt zilver of goud (silverplated of goldplated). Dit is echter wel een minimaal laagje en kan er afhankelijk van de zuurgraad van je huid ook weer sneller afslijten.