Lente & Nieuwe Maan in Ram 21 maart 2023

 

Lente & Nieuwe Maan in Ram 21 maart 2023

Nieuwe Maan in Ram 21 Maart 2023- 18:26 uur  / Lente Equinox 20 maart 22:24

Op 20 Maart start de astronomische Lente. De zon staat loodrecht op de evenaar en dag en nacht zijn even lang. We vieren de terugkeer van de zon. De dagen worden langzaam weer langer en en de natuur komt weer tot leven.

Een dag na de start van de Lente staat de nieuwe Maan in Ram. Iedere nieuwe maan is weer een kans voor een nieuw begin. Deze nieuwe maan van het voorjaar staat in Ram en gaat over bescherming. Alles begint in de natuur nu te ontkiemen en je kan het nieuwe leven haast horen groeien. Maar.. het is ook nog kwetsbaar, het kan zomaar nog gaan vriezen of helemaal niet tot leven komen.

Met Ram start het nieuwe astrologische jaar. Het sterren teken staat onder andere voor moed, nieuw leven en lichamelijk vitaal zijn. Het is de extra energieke energie die ook helemaal bij het voorjaar hoort. Het heeft een voortstuwende kracht die de dingen in gang zet en ervoor kan zorgen dat de nieuwe zaadjes ook de kracht hebben om zich door de grond omhoog te werken. De vraag is welke schatten wil je nog even beschermen en koesteren en wat wil jij echt laten groeien de komende tijd?

Alles begint altijd met Ram. Wat je dan ook maar wilt doen. Iedere beweging begint met het idee en is geboren vanuit deze positieve energie. Ook in je eigen leven.

Stem je bij deze Maan af op jouw intenties en stuur ze vanuit dit punt de wereld in.  Laat je licht groeien.  Wat wil er door je geleefd worden? Wat goed en helend is voor jou zal uiteindelijk ook liefde brengen bij de mensen om je heen. Je hart weet de weg.

Om in je meditatie je aandacht naar je hart te brengen is altijd fijn en past goed bij deze nieuwe start.  Ga ervoor zitten en breng je aandacht naar je hart. Neem hier even de tijd voor. Leg je handen op je hart en voel hoe je hart zich onder je handen langzaam opvult met energie en warm wordt.  Laat je hart energie vervolgens door je hele lichaam stromen en vul je ermee op. Laat het daarna ook de ruimte om je heen (50 cm rondom je) in gaan en stuur het van daar uit naar de mensen om je heen en je omgeving in.  Vanuit daar laat je het de hele wereld over stromen.

Heb een mooie nieuwe maan en een bijzondere equinox.

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

 

maud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *