De geboortesteen van Januari is Granaat

geboortesteen januari granaat

 

De geboortesteen van Januari is Granaat

Al sinds de oudheid is granaat een geliefde en gezochte edelsteen.  Ze  hoort van oudsher bij de maand januari. Ben je in deze maand geboren dan brengt granaat je dan ook extra geluk.

Bij granaat denk je misschien direct aan een rode steen. Deze kleur komt inderdaad het meeste voor, maar er worden ook granaten gevonden in oranje, bruin, groen en zwart. En zelfs doorschijnend wit. Granaat hoort bij een van de hardste stenen die er zijn. Ze worden diep in de aarde gevormd en komen door verwering vrij.  Vaak voert de rivier ze met haar mee.

Heb je een beetje extra energie nodig?

Granaat is misschien wel de meest overvloedige steen. Ze wakkert je innerlijke vuur aan en geeft je alle zelfvertrouwen passie positieve gedachten en plezier die je nodig hebt.
Leuk om te weten is ook dat Granaat ander kristallen en hun effect versterkt.

Zit je in een drukke tijd of kun je maar moeilijk op gang komen dit jaar? Granaat is de steen van verzoening en helpt je om je leven te veranderen.  Het kristal maak je los van je ingesleten gedragspatronen opent je hart en geeft je zelfvertrouwen.  Het is een steen van verbintenis en men zegt dat als je deze steen een tijd draagt hij je mensenkennis zal vergroten.
Granaat is een energiebommetje en heerlijk warm tijdens de koude winterdagen want het wakkert je innerlijke vuur aan. Zo geeft ze je het zelfvertrouwen, de passie, de positieve gedachten en het plezier wat je nodig hebt. En als je in een hectische periode zit, helpt granaat hoe je eruit kan komen en je je leven kan veranderen. Hij geeft je aandacht en maakt je dienstbaar voor de mensen om je heen. Daarbij reinigt Granaat je chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Maar wat ook leuk is om te weten is dat Granaat ook andere kristallen activeert, waardoor hun effect wordt versterkt.

En daarbij is ze natuurlijk gewoon prachtig en past ze overal wel bij..

Granaat hoort bij de  sterrenbeelden Ram, Leeuw, Steenbok en Schorpioen.  En als je naar de betekenis van haar donker rode kleur kijkt kom je op  dynamiek, daadkracht en moed uit.

Alle InTu handgemaakte sieraad creaties met granaat hebben we voor je bij elkaar gezet op onze granaat pagina. Een geboortesteen ketting met een granaat bedel is natuurlijk altijd een mooi tijdloos cadeau omdat je er iemand een gelukkig leven mee wenst. Heel geschikt al verjaardagscadeau of geboortecadeautje, een aandenken bij een bijzondere nieuwe stap in je leven of …gewoon

zomaar omdat je haar lief en bijzonder vindt.

Bestel hier de geboortesteen ketting van jouw maand voor extra veel geluk!

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

Maud

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *