Fijne Zomer Zonnewende 2023

Fijne Zomer Zonnewende 2023


Hallo Zomer! De zon heeft zijn hoogste punt bereikt en bij ons op het noordelijk halfrond is het de langste dag van het jaar. ​​De natuur staat in volle bloei en vanaf nu worden de dagen weer korter.

Zonnewende is altijd een bijzonder moment
. In de oude tijden trok men zich een week vooraf terug op een stille plek om te mediteren, te vasten en innerlijk werk te doen.  En op de dag van de Zonnewende richtte men zich dan weer meer naar buiten om alle inzichten en energie te delen met anderen. Vaak worden er dan vuren ontstoken om de zon te eren en ritueel te verbranden wat je niet meer dient.  Het vuur in combinatie met de energie van de midzomer nodigt overvloed en geluk uit in je leven.

Fijn om hier vandaag even bij stil te staan en te onderzoeken waar je vandaan komt en waar je heen wilt. Wat zijn je doelen en wat wil je tot bloei laten komen?

Het is een tijd om ​de zon in jezelf te eren. Het licht in jezelf te voelen en de helderheid door jezelf te voelen stromen om het vervolgens naar buiten te brengen en met de wereld te delen.

Heb een fijne Zonnewende dag en avond.​

 

 

Groet,

 

 

 

 

 

 

Maud

 

Meditatie :  Als je het leuk vind zou je je af kunnen stemmen op de 5 zonnen. 

Deze zijn : 1. de grote centrale zon (het hart van de kosmos) 2.  de zon van ons zonnestelsel 3. de zon in je zonnevlecht (navel chakra) 4. het hart of de zonnekern van onze Aarde 5. De zon in alle materie, atomen en atomaire structuur.


Oefening :

Breng je aandacht naar je ademhaling en naar hier en nu in je lichaam. Vanuit je lichaam maak je contact met je zon (boven je 7e Chakra) maak je contact met de zon van ons zonnestelsel en met de centrale zon of het hart van de cosmos. Je laat deze energie via je kruin chakra je lichaam in komen en laat hem door je chakra’s naar je solar plexus gaan, vervolgens laat je de verticale verbinding door lopen naar het centrale zon diep in de Aarde. Je ziet hoe jij een centraal punt in neemt tussen de centrale zon van de kosmos en de centrale zon van de Aarde en je vul je hele lichaam op (materie) met de warmte en het licht van de zon. Voel hoe je hart warm wordt en stel je dan voor dat jouw zon verbinding maakt met de zon in alle anderen en de wereld. 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *