De helende kwaliteiten van Amazoniet

de helende kwaliteiten van amazoniet

De helende kwaliteiten van Amazoniet

 

De zacht groene kleur van Amazoniet doet denken aan de rustgevende en kalmerende energie van de Amazone rivier. En alhoewel de rijke waterachtige scharkeringen in de steen zijn naam dank aan de Amazone rivier wordt hij hier niet gevonden. De link kun je vinden met de Amazone strijdsters die de steen al sinds de 10e eeuw voor christus droegen in hun schilden.

Aangeduid met de steen van hoop wordt Amazoniet al heel lang vereerd omdat het een aantrekkende werking van hoop en vertrouwen heeft voor de drager.

De betekenis van het kristal komt van de verbinding met het hartchakra en de energie van water. Door verbinding met het kristal te maken kun je je een net zo flexibele en vloeibare benadering eigen maken. Een houding die je in alle facetten van je leven vooruit zal helpen.

Amazoniet omarmt de vloeiende energie van water en begeleid je bij het overwinnen van tegenslagen en uitdagingen die je in je leven tegenkomt.

De steen van hoop en positiviteit

Het leven zit vol met ups en downs en iedere munt heeft altijd twee kanten. Amazoniet helpt je om niet in een negatieve spiraal te komen maar je hoop levendig te houden. Met Amazoniet is het glas altijd half vol. Het zuivert je hart en brengt het in lijn met inspiratie. Zelfs als het licht aan het eind van de tunnel even moeilijk te zien valt herinnert ze je eraan om het licht te zoeken en positieve dingen te verwachten. In plaats van je verloren te voelen herinnert ze je eraan dat er betere dagen aankomen en moedigt ze je aan om door te gaan.  Het is het warme dekentje om je heen en de vriendin die altijd op het juiste moment een kopje thee voor je heeft.

Amazoniet leidt je om het leven te laten stromen en vertrouwen te hebben in het Universum. Door controle los te laten kom je misschien wel precies op het juiste moment op de juiste plaats uit. Het opent je hart voor nieuwe mogelijkheden

Amazoniet sieraden dragen

Het dragen van Amazoniet sieraden is een krachtige manier om in aanraking met haar speelse energie te zijn. Ze herinneren je eraan om  het leven op een natuurlijke manier te laten stromen en tijd en ruimte te nemen voor plezier. En zo heb je de fijne kalmerende en rustgevende energie natuurlijk ook altijd bij je.

Ook kun je een steen in je zak met je meedragen in periodes waarop je wel een beetje extra positiviteit kunt gebruiken. Heb je een beetje hulp nodig om controle los te laten pak je hem gewoon even vast. Merk je dat je op een dag niet zo lekker in je vel zit en teleurgesteld bent leg de steen dan op je hart en maak er op die manier contact mee om weer in de flow te komen.

Ook kun je de steen natuurlijk op een plek in de ruimte waar je bent leggen zodat je hem regelmatig ziet om je hoop en vertrouwen levendig te houden of meenemen in je spirituele oefeningen en meditaties.

Alle in beperkte oplage gemaakte juweeltjes uit ons atelier met het prachtige maansteen, zie je op onze speciale Amazoniet pagina

 

 

Follow Your InTuition,

 

 

 

 

maud

 

 

 

schrijf je in en laat je inspireren

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *