De betekenis van het Tree of Life symbool

de betekenis van het Tree of Life symbool

De betekenis van het Tree of Life symbool

 

DE BETEKENIS

Het Tree of Life symbool is een symbool wat je waarschijnlijk al heel vaak in je leven bent tegen gekomen. Het is een heel speciaal symbool wat in bijna elke religie voorkomt en waarover je in talloze mythologieën en filosofische en spirituele verhalen hoort. Waar het universele concept van deze boom precies zijn oorsprong vindt is lastig te zeggen. Maar dat het een krachtig symbool is waar veel mensen waarde aan hechten dat mag zeker zijn.

In zijn algemeen kan je zeggen dat het een heilig symbool is die je als een aardse levensboom en een spirituele kennisboom kunt zien. De boom van kennis die de hemel met de diepe aardkern verbind en de levensboom die de schepping met de schepper samenbrengt.

Als je naar de veelheid van betekenissen kijkt zijn er bepaalde thema’s die steeds weer in verschillende culturen terug komen.

Een dieper bewustzijn van jezelf en de ander

De Tree of Life kan je zien als een symbool van oude wijsheid en kennis in jezelf. Het is een symbool om focus te krijgen in je zoektocht naar het krijgen van kennis en het vinden van je hogere bewustzijn. In het boeddhisme is de Bodhi boom de plek waar de Boeddha verlichting vind. En in de Scandinavische landen geloven ze dat de levensboom en magische bron van kennis is.

Een verbinding met alles

De Tree of Life of levensboom vertegenwoordigt over het algemeen de onderlinge verbondenheid met alles in de kosmos. Het symboliseert saamhorigheid en laat je voelen dat we allemaal verbonden zijn en je wezenlijk nooit alleen bent. Je bent verbonden met de aarde en met de natuur. Hij staat in essentie voor het leven zelf.  De wortels van de boom groeien diep de aarde in en halen het voedsel van moeder aarde omhoog, terwijl haar takken ver de hemel in reiken en in contact staan met de hogere energieën.tree of life kettingen goud swarovski

Familie, vruchtbaarheid en erfelijkheid

Als je de Tree of Life of levensboom bekijkt kan hij ook staan voor de verbinding met je familie en je voorouders. The Tree of Life of levensboom heeft een wirwar aan takken die staan voor hoe een familie stamboom over vele generaties groeit. Hij is vruchtbaar en vind door zaden en nieuwe boompjes altijd een manier om verder te groeien. En zijn groene kleur en weelderige takken stralen vitaliteit en vruchtbaarheid uit.

Groei en kracht

Bomen zijn sterk en groot en zijn overal op de aarde te vinden. Ze brengen hun wortels diep de aarde in zodat ze stevig staan en gegrond zijn. Zo doorstaan ze de zwaarste stormen en staan ze symbool voor kracht. Een boom begint als een klein boompje en groeit over een langere periode uit tot een stevige grote sterke boom.  Een boom groei naar boven en in de breedte  net als een persoon die sterker wordt en zijn kennis en ervaring gedurende zijn leven steeds verder vergroot.

Authenticiteit

De Tree of Life kan ook staan voor iemand zijn individualiteit. Net als mensen is er geen enkele boom exact gelijk. Iedere boom groeit op zijn uniek eigen manier uit tot een volwassen boom. En naar verloop van tijd breekt er hier en daar een tak af of heeft hij weer een storm doorstaan waardoor zijn unieke vorm veranderd terwijl hij toch stevig blijft staan. Hij staat metafoor voor hoe mensen gedurende hun leven groeien en veranderen en hoe ze individueel gevormd worden door hun unieke ervaringen.

Wedergeboorte en onsterfelijkheid

Omdat bomen hun blad verliezen in de winter en in het voorjaar weer herboren worden  staat de Tree of Life of levensboom voor een nieuw begin of wedergeboorte. De verse bladeren en knoppen in de lente staan voor een verse start of nieuw begin. Maar hij staat ook voor onsterfelijkheid omdat hij zorgt voor nieuwe zaden die zijn essentie en kennis in zich dragen zodat hij via nieuwe jonge boompjes verder leeft.

Rust en ontspanning

Omdat bomen altijd een gevoel van rust en ontspanning bij je oproepen staan ze hier ook symbool voor. Zie jezelf liggend in de schaduw van een grote boom in de zomer. Hij staat stevig terwijl de wind door zijn bladeren ruist. Alleen dit beeld oproepen zorgt er al voor dat je je ontspant toch? De Tree of Life herinnert je dan ook aan dit kalmerende relaxte en gegronde gevoel wat je van bomen krijgt.

 

De Tree of Life is een prachtig cadeau. Of het nu voor jezelf is of voor iemand anders die je in je hart gesloten hebt. Hij herinnert je aan het leven zelf en helpt je om rustig en gegrond te zijn. Alsof je in jezelf achterover leunt net zoals je dat tegen de stam van een boom zou doen. Vol vertrouwen in jezelf met al jouw unieke kleuren die vol in het leven tot uiting mogen komen.

Maud

schrijf je in en laat je inspireren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *