Chakra’s legging & energie

Chakra Legging & Energie

Chakra’s wat zijn dat nu precies?

Laatst vroeg iemand me “Maud je hebt het over Chakra’s, maar wat zijn dat nu precies?”.

Dus ik dacht ik  zal er weer even een iets uitgebreidere blog over maken.

Chakra is een woord uit het Sanskriet wat letterlijk ‘wiel’ betekent.  Als we het over Chakra’s hebben, dan hebben we het meestal over de zeven hoofd Chakra’s in je lichaam. Maar in werkelijkheid heb je wel honderden Chakra’s of energiecentra in je lichaam. De zeven hoofd Chakra’s kan je op een rechte lijn van je stuitje tot aan je kruin langs je ruggenmerg zien.

Je kan je zo’n Chakra voorstellen als een konische draaikolk of wiel die de energie door je lichaam laat stromen. Elk van de zeven Chakra’s heeft eigenschappen (weten) die bij een bepaald gebied van je lichaam horen. Om ons leven in balans te houden moeten we er voor zorgen dat de Chakra’s niet geblokkeerd zijn en dat de energie goed  kan stromen. Daarnaast bevat iedere Chakra zoals gezegd informatie ( een ander woord voor energie) die je zou kunnen duiden door er contact mee te maken.

Hieronder een overzicht van de zeven belangrijkste energiepunten in het lichaam en waar ze voor staan:

1. Het eerste Chakra wordt ook wel het wortelchakra of stuitchakra genoemd. Ze zorgt er vooral voor dat je je geaard en veilig voelt. Door een goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker en meer aanwezig. Als je eerste Chakra niet in balans is kan je je angstig en onveilig gaan voelen.

2. Het tweede Chakra wordt ook wel het Sacraal Chakra genoemd. Deze kan je net onder je navel vinden. Je Sacraal Chakra staat voor het uiten van je emoties, seksualiteit en creativiteit. Als je tweede Chakra niet helder is of niet lekker stroomt kan je dat bijvoorbeeld opmerken doordat je pijn hebt in je onderrug of last krijgt van emotionele of seksuele problemen.

3. Het derde Chakra, wordt ook wel zonnevlecht Chakra genoemd. Als je 3de Chakra in balans is kan je er helemaal voor jezelf en voor een ander zijn. Het staat voor energie, blijheid,  zelfwaardering en de kracht om te bereiken wat je wilt. Als je merkt dat je steeds maar weer de regie in situaties wilt hebben of je emoties opkropt kan dit bijvoorbeeld een aanwijzing zijn dat je derde chakra niet lekker draait.

4. Het vierde Chakra of  hart Chakra vindt je bij je hart. Het Hart Chakra staat voor de liefde voor  jezelf en anderen, voor geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans.
Als je vierde Chakra niet lekker stroomt kan dat zijn oorzaak hebben bij problemen in het verleden. Misschien heb je een stuk van je hart bij iets of iemand achter gelaten?

5. Het vijfde Chakra of  Keelchakra  zit in het gebied van je strottenhoofd. Het Keelchakra staat voor reiniging, jezelf laat horen en laten weten en uitspreken wat je nodig hebt. Als je merkt dat je veel praat of je juist helemaal niet durft uit te spreken dan is dat vaak een teken dat je vijfde chakra niet helemaal optimaal functioneert. Ook verkoudheid, keel, nek,tand en spraakproblemen horen bij het vijfde chakra.

6. Het zesde Chakra wordt ook wel het derde oog genoemd. Het zit net iets boven en tussen je wenkbrauwen. Het staat voor je helder weten en het durven vertrouwen op jezelf en op je intuïtie. Je kunt goed reflecteren op je eigen gedrag en veranderen waar dat nodig is.  Als je dat niet kan is dat vaak een teken dat je zesde Chakra iets meer van je aandcaht nodig heeft. Ook  je vaak hoofdpijn hebt of bang bent, of als je geheugen of geestelijke problemen hebt. hoort dit bij het zesde Chakra gebied.

7. Het zevende Chakra, ook wel het Kruinchakra genoemd, zit bovenop je hoofd bij je kruin. Het zevende Chakra staat voor eenheid, verlichting en spiritualiteit. Je bent je bewust van de kosmos en bent in verbinding met alles om je heen. Als je zevende Chakra niet helder is of niet lekker stroomt ben je vaak verward, heb je ‘wolken’ in je hoofd of durf je geen beslissingen te nemen.

Door je bewust te zijn van wat er energetisch bij je speelt kan je jezelf tot een halt roepen. Er voor kiezen dat wat je niet meer dient te laten en meer aandacht (= energie) te geven aan dat waar je diep van binnen blij van wordt.

Chakra legging

Al in de oudheid werden er edelstenen gedragen of op het lichaam gelegd om kwalen te voorkomen of te genezen. En je kan zelf natuurlijk ook kristallen gebruiken om je zeven Chakra’s in balans of ‘in lijn’ te brengen.

Zo kan je bijvoorbeeld een bij iedere Chakra behorende edelsteen op de Chakra’s leggen en je vervolgens concentreren op je ademhaling.
Je legt een rode jaspis of onyx bij je perineum, een carneool onder je navel, een gele calciet of aventurijn bij je zonnevlecht, een groene aventurijn of rozenkwarts op je hart chakra. Een sodaliet of lapis lazuli op je keel. Een Amethist op je voorhoofd en een heldere bergkristal  boven je hoofd.

Ga dan met je aandacht je Chakra’s één voor één even langs en neem waar waar. Het kan zijn dat het bijvoorbeeld warm wordt of dat je ergens in je lichaam een tinteling voelt. Het kan ook goed zijn dat je helemaal niets voelt.  Alles is goed! Neem gewoon waar wat je waarneemt. Want ook als je niets voelt doet de energie zijn werk en gebeurt er vanalles op spiritueel niveau.

Chakra Collectie

Onze Chakra collectie gemaakt van gezuiverde edelstenen is hier ook helemaal op afgestemd. Je geeft hiermee jezelf of iemand anders die je in je hart gesloten hebt niet alleen een prachtig sieraad, maar het is ook een persoonlijke talisman. Je geeft de ander hiermee een prachtig geschenk, een stuk balans en geluk in zijn of haar leven.

Het is vaak net dat kleine beetje energetische extra wat het verschil maakt. Uiteraard verpakken we het feestelijk en komt er een mooie omschrijving van de energie en de edelstenen bij.

Je bekijkt de hele Chakra collectie die bestaat uit verschillende armbanden, oorbellen en Chakra (symbool) kettingen hier.

Heb je vragen over Chakra’s of over een ander spiritueel onderwerp? Stel ze gerust. Wie weet gaat hier dan het volgende blog over.

 

 

 

 

Follow Your InTuition

 

Groetjes,

 

 

 

 

Maud

Producten : Chakra oorbellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *